Service og rådgivning

Dag til dag levering af lagervarer

Fri fragt på ordrer fra 700 kr

Hvad betyder forkortelsen?

IP klassificeringer

En IP-klassificering står for “Ingress Protection” eller “International Protection”, og det er en standardiseret kode, der angiver graden af beskyttelse, som et elektrisk apparat eller elektronisk udstyr har mod indtrængning af faste partikler som støv og væsker som vand. IP-klassificeringen består af to tal, hvor det første tal angiver beskyttelsesniveauet mod faste partikler, og det andet tal angiver beskyttelsesniveauet mod væsker.

Første ciffer (faste genstande)

Det første ciffer angiver udstyrets beskyttelse mod indtrængning af faste genstande, eksempelvis støv, og utilsigtet kontakt mellem spændingsførende dele og kropsdele som for eksempel fingre.

Ciffer Beskyttelse af udstyret mod faste partikler Beskyttelse af personer mod farlige dele
0 Ubeskyttelse Ingen særlig beskyttelse.
1 >50 mm i diameter En kugle med en diameter på 50 mm må ikke trænge ind i materiellet.
Beskyttet mod berøring af farlige dele med bagsiden af en hånd Kuglen skal forblive i tilstrækkelig afstand fra farlige dele.
2 >12,5 mm i diameter En kugle med en diameter på 12,5 mm må ikke kunne trænge inde i materiellet.
Beskyttet mod berøring af farlige dele med en finger En leddelt prøvefinger med en diameter på 12 mm og en længde på 80 mm skal forblive i tilstrækkelig afstand fra farlige dele.
3 >2,5 mm i diameter En prøvepind med en diameter på 2,5 mm må ikke kunne trænge ind i materiellet.
Beskyttet mod berøring af farlige dele med et stykke værktøj Prøvepinden skal forblive i tilstrækkelig afstand fra farlige dele.
4 >1 mm i diameter En stiv prøvepind med en diameter på 1,0 mm må ikke kunne trænge ind i materiellet.
Beskyttet mod berøring af farlige dele med tråde o.l. Prøvepinden skal forblive i tilstrækkelig afstand fra farlige dele.
5 Støvskærmet Indtrængen af støv er ikke helt forhindret, men støv må ikke trænge ind i en sådan mængde, at det påvirker materiellets funktion eller sikkerhed.
6 Støvtæt Der må ikke kunne trænge støv ind i materiellet.

Andet ciffer

Det andet ciffer angiver udstyrets beskyttelse mod skadelig indtrængen af vand.

Ciffer Beskyttelse mod indtrængen af vand Betydning
0 Ubeskyttet Ingen særlig beskyttelse.
1 Beskyttet mod vanddråber Lodret faldende vanddråber må ikke have nogen skadelig virkning.
2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15° Lodret faldende vanddråber må ikke have nogen skadelige virkninger, når udstyret har en hældningsvinkel op til 15° i forhold til sin normale stilling.
3 Beskyttet mod regn Vand, der falder som regn med en vinkel på op til 60° i forhold til lodret plan, må ikke have nogen skadelig virkning.
4 Beskyttet mod oversprøjtning Vand der sprøjter mod kapslingen (produktet fx telefon) fra enhver retning, må ikke have nogen skadelig virkning.
5 Beskyttet mod vandstråler Vand fra et strålerør (spuling fra slanger/ dyser) rettet mod kapslingen (produktet fx telefon) fra enhver retning må ikke have nogen skadelig virkning.
6 Beskyttet mod kraftige vandstråler Kraftige vandstråler rettet mod kapslingen fra enhver retning må ikke have nogen skadelig virkning.
7 Beskyttet mod følgerne af forbigående (kortvarig) nedsænkning i vand Det må ikke være muligt for vand at trænge ind i skadelige mængder, når kapslingen (produktet fx telefon) er nedsænket i vand under definerede betingelser med hensyn til tryk og tid. (Der er ikke tids eller dybde krav/begrænsninger, dette er op til den enkelte producent)
8 Beskyttet mod følgerne af langvarig nedsænkning i vand Det må ikke være muligt for vand at trænge ind i skadelige mængder, når kapslingen (produktet fx telefon) langvarigt (fx undervandslys i en svømmepøl) er nedsænket i vand. (Der er en form for tids krav (langvarig), men ikke begrænsninger. Der er ikke dybde krav/begrænsninger, dette er op til den enkelte producent)

Forkortelser og betegnelser

Cat6

Står for “Category 6.”

Det refererer til en standard for twisted pair kabler, der bruges i datanetværk. Cat6-kabler er designet til at understøtte højere dataoverførselshastigheder og reducere støj i forhold til tidligere kabler som Cat5e. De er velegnede til Gigabit Ethernet og andre applikationer med høje båndbredder. Cat6-kabler har typisk fire par af skærmede eller tvistede kabler og er kendetegnet ved deres evne til at levere pålidelig og hurtig dataoverførsel i moderne netværksmiljøer.

Jeweller

Jeweller-teknologien er en avanceret trådløs kommunikationsteknologi, der anvendes i Ajax-alarmsystemet.

Jeweller-teknologien er designet til at levere pålidelig og sikker trådløs kommunikation mellem de forskellige komponenter i et alarmsystem, såsom sensorer, detektorer og kontrolpaneler. Det bruger en avanceret kryptering og overvågning af signalstyrken for at sikre, at forbindelsen er stabil og sikker.

En af fordelene ved Jeweller-teknologien er dens evne til at fungere over længere afstande uden at miste pålidelighed. Den tilbyder også en række sikkerhedsfunktioner for at forhindre jamming og uautoriseret interferens.

Samlet set bidrager Jeweller-teknologien til at gøre Ajax-alarmsystemet effektivt og pålideligt inden for trådløs sikkerhedskommunikation.

S/FTP

Står for “Shielded/Foiled Twisted Pair.”

Det er en type kabelforbindelse, der bruges i netværkssystemer, især inden for datanetværk og overvågning med IP kameraer. Denne kabelforbindelse har en ekstra skærmning (shielding) og folie (foil), hvilket bidrager til bedre beskyttelse mod elektromagnetisk interferens (EMI) og radiofrekvensinterferens (RFI). S/FTP-kabler anvendes ofte i miljøer, hvor der er øget risiko for elektromagnetisk støj, og hvor pålidelig dataoverførsel er afgørende.

PoE

Står for “Power over Ethernet”

Dette er en teknologi, der giver mulighed for at levere elektrisk strøm sammen med data over et Ethernet-kabel. PoE bruges typisk i netværksinstallationer, såsom IP-kameraer, trådløse adgangspunkter og andre enheder, hvilket eliminerer behovet for separate strømkabler og gør installationen mere enkel og omkostningseffektiv.